Brilleindsamling

VI VIL GERNE HAVE DINE BRUGTE BRILLER!

Næste gang du går til valg, kan du donere dine brugte briller til os.
Lions Videbæk har opstillet indsamlingsbokse ved valgstederne i:
Videbæk, Spjald, Troldhede, Vorgod-Barde, Nr. Vium.
Når Lions deler briller ud, oplever vi stor glæde, når hjælper mennesker i nød til et bedre syn. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen.  Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten.

Et glædelig gensyn

Når Lions deler briller ud, oplever vi stor glæde. Pludselig kan den synshæmmede se tydeligt igen.  Specielt Afrika og Latinamerika er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller forlader hvert år vores opmålingssteder for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.

Brillens rejse til nyt liv

Brillerne sendes til opmåling hos en af  to produktionsskoler, hvor de opmåles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.
Skolens elever sorterer briller, renser og måler dem op. De markeres med styrke og pakkes i kasser med 50 briller af samme styrke. Er brillerne kassable, tages glas ud, ligesom stel sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. Når de defekte briller er sorteret fra, ender man op med ca. 30.000 par briller årligt, der får et nyt liv ude i verden.
På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions/Leos for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Syn er også et Lions fokus

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions fx var Lions med i udviklingen af den hvide blindestok, uddannelse af førerhunde, etablering af øjenbanker og -hospitaler i 3. verden lande, har foretaget mæslingevaccinationer (mod blindhed) og m.m.  Derfor er det også naturligt at syn og brilleindsamling er i fokus hos Lions klubberne i Danmark.

På forhånd tak for din hjælp.